5 jellemző, ami miatt népszerű a babaváró hitel

Szolgáltatás

2020 júliusától új családtámogatási lehetőség vált elérhetővé a gyermekvállalásra vágyó házaspároknak. A babaváró hitel gyorsan nagyon népszerű lett. Összegyűjtöttük, hogy miért.

  1. A babaváró hitel szabad felhasználású. A család arra költi, amire csak szeretné. Például nagyobbra és biztonságosabbra cserélheti le az autót. Kialakíthat egy plusz szobát a házban vagy lakásban. Felújíthatja az otthonát. Rendezheti egy korábbi kölcsönét, hogy biztonságban várja a kicsi érkezését.
  2. Akár 10 millió forintot is lehet kapni. Ennél ugyan kisebb is lehet az összeg, ám a maximum 10 millió forint. A babaváró hitel kamatmentes a kamattámogatási időszak alatt, és legfeljebb 50 ezer forint törlesztőrészlete.
  3. Előfordulhat, hogy vissza sem kell fizetni a babaváró hitelt. Mutatunk egy példát. Az anya 12 hetes állapotos, amikor felveszi a babaváró támogatást. Három éven belül megszületik a második gyermek. Aztán további három éven belül jön a harmadik. Ilyen esetben, a harmadik gyermek érkezését követően az aktuális fennálló tartozás 100%-a elengedésre kerül.
  4. Egy vagy két gyermek esetén is jelentős kedvezményt kapnak. Az első érkezése után a teljes futamidőre kamatmentessé válik a törlesztés. A második gyermek után elengedik a meglévő tőkerész 30 százalékát.
  5. Örökbefogadott gyermekek után is felvehető a babaváró támogatás. A feltétel csupán annyi, hogy a gyermek szülessen 2019. július 1-je után.