A bébi fülbevaló helyes kiválasztása

Webáruház

A megfelelő darab kiválasztása nem egyszerű, mivel több szempontot is figyelembe kell venni. A bébi fülbevaló nem tartalmazhat allergén anyagokat, például nikkelt, kobaltot, vagy krómot. Inkább ezüstből, aranyból, titániumból, vagy orvosi fémből készüljön. A kicsi egészsége mindennél fontosabb, így ezt vegye figyelembe ezen kiegészítő esetében is. Vannak olyan picik, akiknél a fülfúrás már a születés után megtörténik, viszont egyes szülők óvatosabbak és később iktatják be azt.

Kikérik a fül-orr gégész, illetve a bőrgyógyász véleményét is. A legtöbb orvos szerint ennek a műveletnek hat hónapos kor után kell megtörténnie, mivel ekkor az immunrendszer már sokkal fejlettebb. Érdemes az első oltásokra sort keríteni, és inkább csak ez után elvégezni a füllyukasztást. A kiegészítő méretét is jó, ha pontosan választja meg. Ez úgy történhet, ha megméri a gyermek fülcimpájának a méretét, így biztos lehet abban, hogy a legjobb kerül a tulajdonába.

A bébi fülbevaló akkor jó, ha rátapad a fülcimpára, így nem fog beleakadni öltöztetés közben a ruhadarabokba. Inkább vásároljon olyat, amelyik nehezen kapcsolható ki és be! Mivel az első darabról van szó, így fontos, hogy az ne legyen hivalkodó, inkább egyszerűbb mellett döntsön! A bébi fülbevaló ezen típusa mindössze néhány kisebb, eltérő színű követ tartalmaz, amely elegáns megjelenést kölcsönöz a kicsinek. A kör típusú kellék jó választásnak bizonyulhat, hiszen az teljesen körbeveszi a pici fülcimpáját, ráadásul a hátsó részéből sem áll ki semmilyen szúró rész. A legtöbbször a közepes méretű bébi fülbevaló bizonyul a tökéletes választásnak, így ezek között ajánlott keresgélni.