Forgólézer

Műszaki

A lézeres eszközök elterjedése az építőiparban az elmúlt 15 évben jelentősen felgyorsult. Az egyik leghasznosabb terület ahol a vízszintes kijelölésére van szükség ráadásul nagy távolságban. Ehhez ideális a forgófejes lézerszintező.

A forgólézer használat leginkább kültéri szintezéshez ideális, ahol a nagy távolság mellett pontosság is fontos. Kültéri használat esetén mindéképp szükséges a lézerszintező mellé egy érzékelő is, mellyel a lézersík magasságát lehet megállapítani. A ma forgalomban kapható legtöbb készülékek tartozéka a lézeres jelfogó. E nélkül a forgólézerek nem vagy csak nagyon nehezen használható.

A forgólézereket tekintve ma már elvárás, hogy a készülék önbeálló legyen, azaz bekapcsolás után magától elvégezze a vízszintes vagy akár a függőleges beállást. A hedue forgólézer mindegyike automata készülék, a szintezési pontosságuk 1 milliméteren belül van 10 méteres távolságnál.

Ezen készülékek legnagyobb előnye, hogy abszolút egy emberes, hatótávolsága akár 250-300 méter is lehet sugárban, pontosságuk pedig jelentősen jobb mint egy optikai szintező készüléknek.

Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy melyik lézeres eszköz lenne az ideális Ön számára, keresse fel a MűszerGuru.hu ügyfélszolgálatunkat és kérje a segítségünket!