Költség és megtakarítás?

Ingatlan Műszaki Szolgáltatás

Az energiaárak és a közüzemi díjak rohamos emelkedése megnövelte a családi házak hőszigetelésének igényét és sürgősségét Debrecenben. A debreceni épületek homlokzati hőszigetelésével jelentősen csökkenthetők az energia- és fűtési költségek. Egy régi épület az általa termelt hő akár 35 százalékát is elveszíti a szigeteletlen külső falakon, és akár 20 százalékát a szigeteletlen tetőn keresztül. Ezeket a hőveszteségeket nem lehet teljesen elkerülni, de jelentősen csökkenteni lehet a ház homlokzati hőszigetelésével Debrecenben. A megtakarítás általában annál magasabb, minél idősebb a ház.

Míg télen szeretnénk, hogy a házunk megtartsa a meleget, nyáron éppen fordítva, azt szeretnénk, ha a meleg kint maradna. A jó debreceni homlokzati hőszigetelés ezt is megteremti nem csak a belülről kifelé történő hőátadást csökkenti, hanem fordítva is. A nyári melegben a szobák a homlokzati hőszigetelésnek köszönhetően hosszabb ideig maradnak kellemesen hűvösek, és általában nincs szükség energia elnyelő klímaberendezés használatára Debrecenben.

A tényleges megtakarítás a debreceni családi ház korától és állapotától, valamint a választott hőszigetelés típusától függ.