Mennyibe kerül egy életbiztosítás havi díja?

Szolgáltatás

Egy életbiztosítás havi díja a legtöbb esetben a szolgáltatótól, és természetesen a biztosítás típusától függ. Egy életbiztosítás megvásárlásakor az egyik legfontosabb szempont az, hogy mennyibe fog kerülni. Mindenkinek fontos, hogy mennyibe fog kerülni havonta az életbiztosítás. A havi díj mellett természetesen az is fontos szempont, hogy vajon mennyit tudunk megtakarítani az adott havi díj fizetése mellett.

A kockázati életbiztosítások egyik fajtája a balesetbiztosítás. Ez csak akkor térít, ha sérülést szenvedünk egy baleset során. A balesetek minden esetben előre nem beláthatók. Az Uniqa, a Signal, az Union biztosító is kínálja ezt a terméket. Egy főre a Signalnal havi szinten 1334 forintot, éves szinten 16 000 forintot szükséges fizetni. Ugyan ez az éves biztosítás az Unionnál havi 1417 forint, míg az Uniqanál 1334 forint havi szinten. A kockázati életbiztosítások díjai függenek az életkortól, az éppen aktuális egészségi állapottól, a dohányzási szokásoktól. Egy 35 éves ember, aki egészséges 10 m Ft haláleseti szolgáltatás esetén havonta 3740 forintot fizethet ki, de fontos, hogy csak nemdohányzó ügyfelekre vonatkozik a díj. Dohányzó ügyfél esetén a havi díj jócskán megugrik, már 7140 forintot kell havi szinten befizetni.

 

Gyermek  megtakarítások is léteznek, amelyek fontosak a szülőknek, ha tényleg szeretnének gondoskodni gyermekükről. 6 és 8 millió forint között érdemes egy megtakarítást indítani, amely elég lesz a felsőoktatási képzésre vagy esetleg egy kisebb lakás megvásárlására. A megtakarítás havi díja attól függ, hogy mennyire korán kezdjük meg a takarékoskodást. Évente átlagosan 8 százalékos hozammal érdemes számolni. A gyermek megtakarításoknál igen sokat számít, ha évente halogatjuk a döntést. 12 év alatt havi 29 667 forint megtakarítás mellett, míg 19 év alatt havi 13 750 forint megtakarítás mellett tudjuk a 6 millió környéki összeget megtakarítani. Láthatjuk mekkorák a különbségek havi szinten. Minden egyes életbiztosításról elmondható, hogy érdemes minél előbb elkezdeni a takarékoskodás.