Nem csak egyedül jó játszani PS4-en

Szolgáltatás

Sokan visszasírják a régi időket, amikor a multiplayer egyet jelentett azzal, hogy egymás mellett a kanepén nyúztuk a Nindendo 64-et, PS-et vagy a Sega Genesis-t. Amikor még egy-két partner csatlakozna a hangulatos gamer estédhez, nem árt, ha egynél több kontrollered van otthon. Valamiért a játékok nagyrésze nem támogatja a Local Co-op módot, pedig micsoda élmény volt zúzni a sáskákat a Gearos Of War osztott képernyős módjában.

Rengetegen szeretik a FIFA-t ami, akkor a legjobb, amikor összeröffenünk a haverokkal néhány meccs erejéig. A verekedős játékok, mint a Street Fighter, Mortal Kombat, vagy az Injustice 1, 2 is akkor a legélvezetesebbek, hogyha ott van mellettünk az illető, akivel összemérhetjük a tudásunkat. Igazi kikapcsolódás és remek szórakozás látni a másik reakcióját, amikor virtuálisan péppé verjük bármilyen játékban. Egy alap PS 4 konzol általában csak egy kontrollert tartalmaz, ezért érdemes beszerezni, hozzá még egyet, mert ha átjönnek a haverok, akkor szinte tuti, hogy megkérdezik: „Nincs valami jó játékod, amit ketten lehet játszani?“

Erre rájött a Sony is, ezért igyekszik egyre több olyan játékot kiadni a konzoljára, ami támogatja a Local Co-Op módot. Így ismét együtt kalandozhatunk a játékok kampány módjában. Itt van például a PS viszonylag új címe, a The Way Out, ahol a sztori szerint két barát készül megszökni a börtönből. Ezt a játék már játszható ugyanazon a konzolon két embernek is, csupán két kontrollerre van szükség. Hatalmas élmény lesz úgy megvalósítani a szökést, hogy a társunk tulajdonképpen ott ül mellettünk egész végig. Valaha szinte minden játékot játszhattuk többedmagunkkal és rengeteg emlék fűződik ezekhez a partikhoz. Az online multiplayer is remek móka, de az valahogy elveszíti azt a személyes varázsát, amit csak a Local Co-Op móddal élhetünk át. Aki teheti, mindenképp újítson még egy kontrollert és nem fogja megbánni. A konzolokszervize.hu természetesen ebben az esetben sem fogja cserbenhagyni a gamereket, hiszen már megrendelhető a limitált szériás God Of War dualshock kontroller is, ami valami bitang jól néz ki!