Nem csak szépészeti beavatkozás!

Szolgáltatás

A gyermek fogszabályozás egy olyan fogászati eljárás, melyet nagyon sokan, persze tévesen, pusztán esztétikai beavatkozásként tartanak számon. Ebből kiindulva, sok szülő gondolja úgy, hogy a gyermek fogszabályozás nem igazán fontos és nem akarják kitenni gyermeküket a fizikai és lelki kellemetlenségeknek, amivel a fogszabályozás járhat.
Nagyon fontos, hogy szülőként tudjuk, a fogak szabályossága nem csak esztétikai, de sokkal inkább egészségügyi kérdés. Fontos, hogy tudjuk, a rendszertelenül nőtt fogazat komoly fogromláshoz, a fogak elvesztéséhez vezethet, illetve akár az állkapocs állapotának romlásához is.
Egy másik nagyon fontos dolog, hogy, ugyan a fogszabályozás felnőttkorban is elvégezhető, ez sokkal komolyabb, hosszabb és fájdalmasabb beavatkozás, mint amire a még növésben lévő gyermeki csontozat esetében kellene számítani.
Azoknak, akik még így is úgy gondolják, hogy esztétikai okokból nem szeretnék gyermekük fogazatát szabályoztatni, az a jó hírem van, hogy ma már létezik az úgynevezett láthatatlan fogszabályzás.
A láthatatlan fogszabályzás lényege, hogy a fogszabályozó legnagyobb része a fogazat belső oldalán található, ami pedig elvileg látható, az olyan anyagból készül, mely szinte észrevehetetlen az avatatlan szemek számára.