Nem kikerülhető, de leegyszerűsíthető

Szolgáltatás

A bölcsességfog eltávolítás talán az egyetlen olyan fogászati beavatkozás, ami ellen nem tudunk tenni azzal, ha helyesen táplálkozunk és precízen betartjuk a fog- és szájápolási előírásokat.
Sajnos az, hogy a bölcsességfog húzás része lesz e életünknek sokkal inkább genetikai dolog, mint életforma által befolyásolt.
Azon keveseknek, akiknek nem nő ki a bölcsességfoguk, vagy a növekedés alatt semmilyen problémát nem okoz, nagy szerencséjük van, de mindenki másnak előbb utóbb szükségessé válik a bölcsességfog eltávolítás elvégeztetése.
Amennyiben önnek is megindult a bölcsességfogak növekedése, érdemes azonnal ellátogatnia fogorvosához, nehogy súlyos komplikációk lépjenek fel.
Van viszont egy megoldás, amivel ezt az egyébként egyszerű, fájdalommentes rutin beavatkozást még könnyebbé tehetjük.
Ez pedig a fiatalkori panoráma röntgenkép elkészítése, amiből kiderül, számíthatunk e a későbbiekre a beavatkozás szükségessé válására, és ha igen akár még az előtt elvégeztethető a bölcsességfog húzás, hogy a fogak megkezdenék a növekedésüket, így még jobban lecsökkentve a kockázatot.
Éppen ezért, minden szülőnek azt javaslom, hogy 12-14 éves korban végeztessék el ezt a vizsgálatot gyermekeiknél és könnyítsék meg életüket.