Yam gyökér, a természetes hormondoktor

Egészség

A hormonok megfelelő szintje rendkívül fontos szereppel bír az egészségmegőrzésben. Elég, ha valamelyik egy picit is nagyobb mértékben van jelen, mint a normális és máris komoly tüneteknek nézhetünk elébe. Példának okáért, ha ösztrogéndominancia lép fel, ami együtt jár a progeszteron hiányával, akkor nőgyógyászati problémák, súlygondok, közérzetromlás és egyéb kellemetlenségek is jelentkezhetnek. A yam gyökér révén, ezt a problémát természetes úton is kezelhetjük, ugyanis ez a Dél-Amerikában őshonos növény képes támogatni a progeszteron hormon termelését.

A yam gyökér hatásáról és hatékonyságáról már számos orvos és tudós által írt cikk született, így már nem is az a kérdés, hogy tényleg beválik-e, hanem az, hogy milyen készítményt válasszunk ahhoz, hogy még intenzívebben tudjon segíteni. Ugyanis van többféle termék is, ami a yam gyökér hatóanyagait tartalmazza. Lehet válogatni kapszulákból, cseppekből, sőt, krémekből is, amelyek főként a kísérőanyagokban különböznek egymástól, ezért ezeket kell megvizsgálni, mielőtt választanánk. A legjobb, ha természetes produktumot keresünk, amiben semmilyen vegyi és kémiai úton előállított anyag nem található, mivel ezek sokkal könnyebben felszívódnak és a yam gyökér hamarabb munkába állhat, a progeszteron és az ösztrogén hormonok egyensúlyba állításáért.

A gyorsaság különösen fontos, ugyanis az ösztrogéndominancia egyéb betegségeket is hozhat magával. Példának okáért, a myo inozitol által orvosolható inzulinrezisztencia is lehet a túlzott ösztrogén jelenlét következménye, ami a sejtek hormonfelismerő képességének gyengülésével jár. Mivel ilyenkor a cukor nem tud bejutni a sejtekbe, a vérben gyülemlik fel, aminek következtében a beteg fáradtnak érzi magát, nehézkes lesz a koncentrálás, a vérnyomás megemelkedik, valamint hajhullás, menstruációs és súlyproblémák is felléphetnek.

A myo inozitol szintén természetes megoldás a hormonműködés helyreállítására, ami az inzulinra, pontosabban a sejtek inzulinfelismerő képességére van hatással. A wisetreenaturals.hu oldalon a myo inozitol és a fentiekben ismertetett yam gyökér termékek is megtalálhatóak.